Regler

Priser Svenskt Kallblodskriterium

Pris: 600.000-300.000-150.000-72.000-48.000-30.000 sek.
Hederspriser till segrande hästsägare, uppfödare, tränare/körsven och vårdare.
Hederstäcke och lagerkrans till segrande häst.

Priser Kriteriestoet

Pris: 350.000-175.000-87.500-42.000-28.000-17.500 sek.
Hederspriser till segrande hästsägare, uppfödare, tränare/körsven och vårdare.
Hederstäcke och lagerkrans till segrande häst.

Priser Uttagningslopp till Svenskt Kallblodskriterium

Pris: 50.000-25.000-12.500-8.000-5.500-4.000 sek.

Priser Svenskt Kallblodsderby

Pris: 700.000-350.000-175.000-84.000-56.000-35.000 sek.
Hederspriser till segrande hästsägare, uppfödare, tränare/körsven och vårdare.
Hederstäcke och lagerkrans till segrande häst.

Priser Derbystoet

Pris: 450.000-225.000-112.500-54.000-36.000-22.500 sek.
Hederspriser till segrande hästsägare, uppfödare, tränare/körsven och vårdare.
Hederstäcke och lagerkrans till segrande häst.

Priser Uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby

Pris: 50.000-25.000-12.500-8.000-5.500-4.000 sek.

Uppfödarpremier

I Svenska Kallblodsklassikern ingår Svenskt Kallblodkriterium, Svenskt Kallblodsderby, Kriteriestoet och Derbystoet. I dessa lopp utgår en extra uppfödarpremie på 10% av intjänade pengar i finalloppen, till svenskfödda kallblod. Därutöver tillkommer Uppfödarpremier enligt Svensk Travsports gällande regler ( f.n. 20%), totalt således f.n. 30%.

 

Allmän information

Uttagningslopp till Svenskt Kallblodskriterium körs på Dannero.
Uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby körs på Östersundstravet.

Uttagningsloppen körs cirka två veckor före respektive final.
De hästar som kvalificerat sig för start i final betraktas som definitivt startanmälda i finalen.

Förbehåll

Observera att ovanstående prissummor bygger på Svensk Travsports (ST) fortsatta engagemang och stöd, förutsätter oförminskat antal anmälningar samt i övrigt ekonomisk bärighet. Den fortsatta målsättningen är att på sikt ytterligare höja prispengarna men de båda travsällskapen förbehåller sig rätten att korrigera de prissummor som anges på denna hemsida. För övrigt med reservation för ev ändringar och/eller felaktigheter. Se aktuell månadsproposition.

Allmän information

Uttagningslopp till Svenskt Kallblodskriterium körs på Dannero.

Uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby körs på Östersundstravet.

Uttagningsloppen körs cirka två veckor före respektive final.

De hästar som kvalificerat sig för start i final betraktas som definitivt startanmälda i finalen.

Spårlottning

Mellan vinnarna i uttagningsloppen lottas om vem som först får välja startspår, därefter lottas mellan tvåorna, osv.

Distans

Svenskt Kallblodskriterium/
Kriteriestoet – 2140 m autostart.

Svenskt Kallblodsderby/
Derbystoet – 2140 m autostart.

Bonuslopp

Bonuslopp (consolation) öppet för alla 3- resp 4-åriga, kommer att köras på banorna under resp finaldag. Under förutsättning att det anmälts minst 24 hästar till uttagningsloppen i Kriteriet/Kriteriestoet samt Derbyt/Derbystoet, med företräde för deltagande hästar vilka ej kvalificerat sig till final.

Obs! Krävs minst åtta anmälda för att de loppen skall köras. Priserna är samma som i uttagningsloppen.

Kontakt

För ytterligare information

Arena Dannero 0612-505 00 (01)

Östersundstravet 063-19 95 90

Svensk Travsport 08-475 27 00